Les Rutes

 

A continuació trobaràs les rutes que us proposem. Fins a un parell de dies abans de la concentració no sabrem quines d'aquestes seran les triades. Depenem del vent i l'estat de la mar, en resum, de les condicions meteorològiques, elles seran les que determinin per on podrem navegar.

Escollirem dues, de les quatre propostes, i realitzarem una ruta per dia. L'horari de sortida serà a les 10.00hrs. i tornarem aproximadament sobre les 17.00hrs.

El punt de sortida, els punts de recollida del bus, juntament amb tots els horaris es publicaran en aquesta web.

RUTA 1: MACARET- FAR DE FAVÀRITX
Sortirem de Macaret direcció a les platges de Cala Caldes i Es Sivinar. Aquest primer recorregut destaca pels nombrosos esculls que es van succeint. Seguint direcció sud gaudirem observant la gran diversitat d'aquesta part del litoral, on trobarem infinitat de contrastos geològics i de colors, des dels grisos en roques i penya-segats de pissarra fins als vermellosos sorrencs de les dunes fòssils, imatge característica que produeixen els temporals de Tramuntana (vent fort del nord). Estem arribant a la zona de Favàritx, espai que compta amb un encantador i vistós far, envoltat per diverses platges que es caracteritzen per tenir un to més grisenc, conseqüència del tipus de roca que les envolta. En una de les platgetes properes al far, serà la nostra meta en aquesta etapa.
Localització: Nord-est / Distància: 7 km / Durada: 5 hores / Nivell: principiants

RUTA 2: FAR DE FAVÀRITX-SA MEZQUIDA
Comencem la nostra ruta des Favàritx, una àrea natural que compta amb un encantador i vistós far, envoltat per diverses platges que es caracteritzen per tenir un to més grisenc, conseqüència del tipus de roca que les envolta. En una de les platgetes properes al far, ens reunirem per partir direcció des Grau. A més, estem al Parc Natural de s'Albufera des Grau, un espai protegit i de gran valor ambiental. Palejarem dins del parc natural. La vegetació comença a aparèixer al llarg de la costa. Ens trobem en una zona riquíssima en posidònia. La posidònia és una planta marina que viu exclusivament al mar Mediterrani. Forma alguers l'efecte és la diversitat marina d'hàbitats proporcionant als habitants de la mateixa protecció, lloc de fresa i reproducció, alimentació i substrat on altres plantes puguin fixar i créixer. Finalment arribarem a la platja Sa Mezquida.
Localització: Nord-est / Distància: 7 km / Durada: 5 hores / Nivell: principiants

 

RUTA 3: SON XORIGUER - CALA GALDANA
Des de Son Xoriguer anirem costejant la part sud de l'illa. El paisatge que veurem són platges amb sorra blanca, aigües turqueses, pinedes ... En Cala'n Turqueta, una de les més representatives d'aquest paisatge sud, pararem per poder nedar i estirar les cames. Rep aquest nom a conseqüència dels desembarcaments turcs dels quals va ser objecte. Després seguirem amb l'últim tram de la ruta. Canviem d'escenari i ens anirem explorant petites coves repartides al llarg d'uns 2,5 km de costa. Les platges de Macarelleta i Macarella tornaran a sorprendre'ns pel increïble blau de les seves aigües i el verd intens dels seus arbredes per arribar 20 min. després a Cala Galdana on dinarem.

Localització: Sud / Distància: 16 Km / Durada: 6 hores / Nivell: Principiants
 

RUTA 4: SANT TOMAS- CALA GALDANA
Aquest tram de costa es caracteritza per no tenir construccions. És un paisatge verge. Només trobarem platges, penya-segats, coves i el típic bosc Mediterrani. La primera platja que ens trobem és Binigaus, un gran sorral. Acaba en petits raconets de sorra sota altes roques. El nostre proper destí serà Cala "Escorxada", on nadarem. En aquest tram anirem trobant petites coves. A continuació, Cala Trebalúger de la qual hem de destacar el seu torrent que gairebé desemboca al mar i és navegable 1 Km En petits grups de 5 caiacs el recorrerem endinsant-nos en un món diferent. Aquí menjarem. Sortirem cap a Cala Mitjana en un tram de 2 km ple de diferents i magnífiques coves que podrem visitar: "Cova Foradada", del "Contrabandista" o la "Cova d'Es Pas".

També veurem el "Pont de N'Alí", pont natural de forma quadrada i amb un petit túnel. Arribarem a Cala Mitjana i pararem un moment per després afrontar l'últim tram d'aquest recorregut que culminarem amb la visita a la cova "Encantada" amb 300 m. de profunditat i on utilitzarem llanternes.
Localització: Sud / Distància: 9 Km / Durada: 6 hores / Nivell: principiants